4 Replies Latest reply on Nov 19, 2013 3:37 AM by dvanzyl

    Problem trying to connect to GApps (Two-factor Auth enabled)

    dvanzyl

      Hi All,

       

      I'm currently busy setting up our new alert central installation. I ran in to the problem where AlertCentral does not connect to IMAPS with application specific passwords set under the google account. Disabling two-factor authentication is not an option as thats our company policy. I have tested the app-specific password via commandline using openssl s_client -connect imap.gmail.com:993 - I could login and do usual IMAP stuff. Then when I try to setup AlertCentral with the correct IMAP settings, username/password (app-specific) I get the following DEBUG output...

       

      DEBUG: setDebug: JavaMail version 1.4.5

      DEBUG: getProvider() returning javax.mail.Provider[STORE,imaps,com.sun.mail.imap.IMAPSSLStore,Sun Microsystems, Inc]

      DEBUG: mail.imap.partialfetch: false

      DEBUG: mail.imap.statuscachetimeout: 1000

      DEBUG: mail.imap.appendbuffersize: -1

      DEBUG: mail.imap.minidletime: 10

      DEBUG: trying to connect to host "imap.gmail.com", port 993, isSSL true

      * OK Gimap ready for requests from 196.33.13.199 m10if8914807weq.177

      A0 CAPABILITY

      * CAPABILITY IMAP4rev1 UNSELECT IDLE NAMESPACE QUOTA ID XLIST CHILDREN X-GM-EXT-1 XYZZY SASL-IR AUTH=XOAUTH AUTH=XOAUTH2 AUTH=PLAIN AUTH=PLAIN-CLIENTTOKEN

      A0 OK Thats all she wrote! m10if8914807weq.177

      DEBUG IMAP: AUTH: XOAUTH

      DEBUG IMAP: AUTH: XOAUTH2

      DEBUG IMAP: AUTH: PLAIN

      DEBUG IMAP: AUTH: PLAIN-CLIENTTOKEN

      DEBUG: protocolConnect login, host=imap.gmail.com, user=xxxx@breakpoint.co.za, password=<non-null>

      DEBUG IMAP: AUTHENTICATE PLAIN command trace suppressed

      DEBUG IMAP: AUTHENTICATE PLAIN command result: A1 NO [AUTHENTICATIONFAILED] Invalid credentials (Failure)

       

       

      Any help will be appreciated.

       

      Thanks!

      Danie