7 Replies Latest reply on Jul 3, 2014 12:03 AM by jfc

    DR fail over engine not working

    saeedahmed_04

      We are using latest fail over version for DR but not able to switch automatically or manually

       

      When I am switching Primary server to secondary server our web console/site not working 

      When I am disconnected all cable from primary server it’s not switching to secondary server

      Is there any help.

       

      Thanks

       

      Ahmed

        • Re: DR fail over engine not working
          RichardLetts

          What are the logfiles showing in the FOE?

            • Re: DR fail over engine not working
              saeedahmed_04

              Log file not contain any related information.                                                                               

              thwack

                                                       

               

                                                  

                                                  

                                                       

                   DR fail over engine not working

               

               

                   created by RichardLetts

              in Failover Engine - View

              the full discussion

               

               

               

              What are

              the logfiles showing in the FOE?

               

               

                   Reply to this message by replying to

              this email -or- go

              to the message on thwack

                   Start a new discussion in Failover

              Engine by email

              or at thwack

                • Re: DR fail over engine not working
                  RichardLetts

                  ok, in the FOE there are a number of tabs for each server (primary and secondary). You need to make sure they are configured correctly.

                   

                  on the Network TAB, what do you have configured as your ping targets, and what do you have configured for 'Configure AutoSwitchover'?

                  I have:a) the router off the subnet ; b) a core router; and  c) a DNS server

                  (note: it doesn't include pinging the other server through the back-channel adapter)

                   

                  The event log for the active failover engine should record that it has failed pings and the shutdown of the applications; if it's not recording anything there then somehting is not configured correctly and you'll need to figure out what -- Solarwinds support should be able to help with that.

                   

                  /RjL

                • Re: DR fail over engine not working
                  saeedahmed_04

                  hi,

                   

                  i checked the status of services after manual switch, no service found (website services) solarwinds net perfmon on secondary server, is this show stopper of website opening process ?

                  Can I create this service ?

                  thanks

                   


                • Re: DR fail over engine not working
                  dkeyser

                  To expand on what RichardLetts has said there is a section in the FoE Server Manager application to enable/disable the automatic failover for the pair. I'd check that as well. If you're getting website errors what are those? Check your log files for any errors. I've seen quite a few times where the site wouldn't come up because the license was being replicated properly. You'll see this error in the logs but I forget where off the top of my head. Might want to load up the license manager just to check. If that is the problem there is a simple fix for it.

                  • Re: DR fail over engine not working
                    jfc

                    Try to open webconsole without port number