11 Replies Latest reply on Aug 19, 2010 12:01 AM by ronit

    Node is showing as down(red) but its interface is up(green)

    ronit

      Hello sir

      Thanks to all the members for their helpful responses  for all my quries. I hope i will continue to get this. I am facing a very peculiar problem. I have added internet router  211.212.101.107 as "internet link" name in NPM and i am monitoring only one interface "FastEthernet0/1 xyz" of this router. Basically on this interface ISP line is terminated and description is given as XYZ. Now what i saw was that the Node( 211.212.101.107 ) as a whole is showing down (red) but when i clicked on this it shows the interface FastEthernet0/1 as up (green). If i am right then node as a whole down(red) means either the node is unreachable or all its interfaces are down. I am pasting below events from "events" of NPM for this particular node. I have done nothing except adding the node in NMS (as SNMP enabled). For past some days it was working fine but today i got this problem.

      Events:

      8/1/2010 2:06 PM    Added Internet Link FastEthernet0/1 xyz 
        8/1/2010 2:06 PM    Internet Link FastEthernet0/1 xyz Statistics Collection Interval changed from 9 to 7 Minutes 
        8/1/2010 2:06 PM    Added Internet Link  
        8/1/2010 2:06 PM    Internet Link Statistics Collection Interval changed from 10 to 8 Minutes 
        8/1/2010 2:06 PM    Node name was changed from 211.212.101.107 to Internet Link  
        8/1/2010 2:05 PM    Removed Internet Link FastEthernet0/1 xyz 
        8/1/2010 1:51 PM    Added Internet Link FastEthernet0/1 xyz 
        8/1/2010 1:51 PM    Internet Link FastEthernet0/1 xyz Statistics Collection Interval changed from 9 to 7 Minutes 
        8/1/2010 1:50 PM    Added Internet Link  
        8/1/2010 1:50 PM    Internet Link Statistics Collection Interval changed from 10 to 8 Minutes 
        8/1/2010 1:50 PM    Node name was changed from 211.212.101.107 to Internet Link  
        8/1/2010 1:49 PM    Removed Internet Link FastEthernet0/1 xyz 
        8/1/2010 1:34 PM    Internet Link is responding again. Response time is 30 milliseconds 
        8/1/2010 12:37 PM   Internet Link has stopped responding (Request Timed Out) 

      The above log says "Statistics Collection Interval changed, Node name was changed , Removed Internet Link FastEthernet0/1 xyz , Added Internet Link   etc but i have not done any of these activities. I have just added the node with default configuration past few days back and it was ok for some days. Kindly help me out

       

      Thanks

      Ronit