4 Replies Latest reply on Jul 6, 2009 8:49 AM by Moto_support

    IP Monitor 8.5 Lost Alert

      Hi,

       

      I have some alerts that are configured to send out an SMS when they are down.  My issue is that some of these alerts do not show as down but go straigh to lost and therefore will not send out any alerts.  These are checking our intranet webpage is still up.  is there a way of changeing these alerts so these show as down and not lost?

       

      Thanks

      Chris

        • Re: IP Monitor 8.5 Lost Alert
          Peter.Cooper

          Hello Chris,

          Monitors go to "lost" when there are no more alerting actions to take. So, the idea isn't to prevent it from going to lost, but to investigate why your alerts are not set to trigger.

          Please pick one of your Monitors going directly to lost, Edit it, and use the "downtime simulator" to approximate the behavior that will occur if the Monitor fails. You should see a mini-report as to what actions are to take place and which ones are skipped (due to existing configuration rules).

          Edit: Chris, be sure to post back if you'd like some more assistance / tips with troubleshooting.

            • Re: IP Monitor 8.5 Lost Alert

              Hi Peter,

               

              Thanks for the quick reply.  I have checked the setting and these are the recomended default setting that are the same across all of my alerts.  The issue I am getting is this is not going to a Down state at all but straigh to a Lost state.  I have checked the report for this monitor for the weekend as this is when this went down and all it states is that no alerts were sent.  But I did get a text once this was back up this morning.

               

              Thanks

              Chris