6 Replies Latest reply on Aug 25, 2016 1:31 PM by typhoon87

    Scheduled Reports not working

    edwelly

      Hello all. Last week I setup 2 scheduled reports. Those reports ran great for the first week and then just stopped working. Any suggestions? I have included a screen shot showing the 'Next mailing' date. Running the reports manually works fine.

       

      Thanks - edwelly

       

      Reports.jpg

        • Re: Scheduled Reports not working
          edwelly

          Noticed the Approval Email were not working either so I restarted the server and that appears to have resolved everything. Hope this is not a 'things to come' type of scenario.

            • Re: Scheduled Reports not working
              typhoon87

              Is your JVM running out of memory? This was a bigger issue like pre 12.1 but can still happen if you are using the default memory sizes. When its starts running low on memory pool lots of weird things start to happen.

                • Re: Scheduled Reports not working
                  edwelly

                  I am certain we are using whatever the default setting is out of box. Can you expand on what I should be looking for and possibly the values you set?

                   

                  Thanks - Erik

                    • Re: Scheduled Reports not working
                      typhoon87

                      If you go to Setup --> General --> System Information and look for the line labeled JVM memory. You will see version information there at the bottom there is a live "bar" that shows memory usage. The bar is live and updates every few seconds but underneath it shows the text output mine is showing 723.02 MB used / 1,012 MB total (71%). If you are above a really small installation and using the defaults you could be close to maxing out the memory. Which is why things calm down and run right when you restart the services or the whole server.

                       

                      To up the defaults you need to stop the WHD service on the server, then go to the install location --> the CONF folder --> edit the WHD.conf file --> look for a section called  Memory allocation and play with the minimum and maximum lines then save. Restart services --> and go the the system information and check the JVM memory line again.

                      1 of 1 people found this helpful
                        • Re: Scheduled Reports not working
                          edwelly

                          Thank you so much for the detailed response. I changed the value and restarted the service. I set our values to:

                          MINIMUM_MEMORY=256

                          MAXIMUM_MEMORY=8960

                          MAXIMUM_PERM_MEMORY=1024

                           

                          I assume that is ok. It is running on a server that has 24GB of memory.

                           

                          I also scheduled a nightly restarted using kylyjb007 's steps listed here: Re: JVM Memory

                           

                          Hopefully between these two items, everything will run smoothly going forward. Thanks again for your help!!!

                            • Re: Scheduled Reports not working
                              typhoon87

                              Glad you were able to get those changes made. The system will run quite a bit better.

                               

                              As I noted post Version 12.1 they patched a few huge memory/handle leaks but it is still a java based application so yea. I also have no idea why the factory defaults are so low. Its only 128mb and 256mb which in the real world would only work for really small installations. With 8 gigs you should not need to nightly restart if you get the warm fuzzy feeling its not a bad thing.