cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Create Post
Level 7

Service Desk (Samanage) | AzureAD User Provisioning

Jump to solution

I have been working on setting up the AzureAD provisioning for Solar Winds (ref). It appears to be updating users correctly, but it will not create a new user. I keep receiving an error "AzureActiveDirectoryRolesExpectedInComplexFormat". The role mapping is entered exactly as specified in the instruction docs, and I am even unable to change the mapping (it keeps reverting back to default). Does anyone know if there's a resolution to this so I can create users in my Solar Winds tenant?

Similarly, I am also trying to update some custom fields, but have been unable to do that. Is this possible via the AzureAD provisioning functionality?

 

Tags (2)
0 Kudos
1 Solution
Level 8

Hey @mjenkins 

Custom fields are not currently supported with the Azure integration.  This is something we have spoken to Microsoft about but we are unsure if they plan on adding this capability in the future.  As for creating users, the typical process is to assign users to roles based on group membership.  So under Users & Groups on the Azure side, you should be able to choose a group and select the role that members of that group will get when they are provisioned.  If you are still having issues, I would encourage you to submit a support ticket and we can get someone to take a look at your configuration.

Thanks,

Jason

View solution in original post

0 Kudos
3 Replies
Level 8

Hey @mjenkins 

Custom fields are not currently supported with the Azure integration.  This is something we have spoken to Microsoft about but we are unsure if they plan on adding this capability in the future.  As for creating users, the typical process is to assign users to roles based on group membership.  So under Users & Groups on the Azure side, you should be able to choose a group and select the role that members of that group will get when they are provisioned.  If you are still having issues, I would encourage you to submit a support ticket and we can get someone to take a look at your configuration.

Thanks,

Jason

View solution in original post

0 Kudos

I have not tried mapping a custom attribute, but user provisioning is working fine here. For the attribute mapping I have the Azure AD Attribute AppRoleAssignmentsComplex([appRoleAssignments]) mapped to the Samanage attribute roles.

When I go to the users and groups section to add a user I get to select from a list of all the roles in the Service Desk.

0 Kudos

Thanks for the response. As I was testing some more, I realized that I had not selected a role for the user (I had added a group of users on the AzureAD side, but not selected any available role). So it seems that the provisioning was failing due to what basically amounts to a null value I guess. 🙂

0 Kudos