cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Create Post
Level 7

Windows Servers not showing up for Report selection

Jump to solution

I have 2 (out of 100) Windows servers that are not showing up as a report selection. In the Servers web page, I have N/A for Disk, CPU, Mem, Net, and Uptime. I have uninstalled and reinstalled Profiler Agent 4.9.3 but it has not resolved the issue. Any ideas as to how to correct this?

0 Kudos
1 Solution
Level 10

There were two separate issues in this case: 

1) the storage module was hanging due an issue with the HBAAPI.dll. We disabled local storage mapping to resolve the issue. 

2) Some of the performance counters that we were requesting were not available

View solution in original post

0 Kudos
7 Replies
Level 10

There were two separate issues in this case: 

1) the storage module was hanging due an issue with the HBAAPI.dll. We disabled local storage mapping to resolve the issue. 

2) Some of the performance counters that we were requesting were not available

View solution in original post

0 Kudos
Level 10

there's a few things to check here: 

Are the server's licensed? This can be verified by checking if the license check box in the edit icon of the server console is checked. 

Has the server recently collected data? Look on the console for the device and see what the 'Since Last Collect' value is. 

Are you able to view the modules status? Click the Stop light icon, can you see modules online and offline? 

Does the agent have the most recent configuration? Click the wrench icon and make a change to the configuration and save it. This will trigger a push of the agent configuration. 

What report are you trying to run? Do these two servers have data relevant to this report? 

0 Kudos

Both servers are licensed.

Last Successful Collect is seconds and a few minutes.

I am able to view the module status for each one.

I changed the configuration for each and still not showing up.

The Quick Report is Storage - Volume Usage Forecast - and they both have local storage associated with them.

0 Kudos

Try clicking the wrench icon and setting Disable WMI: to true.

After about 15 minutes if it's still not working click the stoplight and click the Rules Module. Copy and paste the last 10-15 lines here for us. 

0 Kudos

10 Sep 2010 10:03:59 [Unscheduled Rule Executor] - Running rule "RealTime Traps"
10 Sep 2010 10:03:59 [Unscheduled Rule Executor] - Result for Condition : rtdata_cpu = {cidata=1.08, conditionString=Confidence Interval where System Level  ==  true , cistatus=00, ciwarnotify=false, timestamp=1284130979242, cierrnotify=false, retvalue=true}
10 Sep 2010 10:03:59 [Unscheduled Rule Executor] - Result for Condition : rtdata_mem = {cidata=2.16470323E9, conditionString=Confidence Interval where System Level  ==  true , cistatus=00, ciwarnotify=false, timestamp=1284131038941, cierrnotify=false, retvalue=true}
10 Sep 2010 10:03:59 [Unscheduled Rule Executor] - Result for Condition : rtdata_disk = {cidata=133528.02, conditionString=Confidence Interval where System Level  ==  true , cistatus=00, ciwarnotify=false, timestamp=1284131039144, cierrnotify=false, retvalue=true}
10 Sep 2010 10:03:59 [Unscheduled Rule Executor] - Result for Condition : rtdata_net = {cidata=126.590004, conditionString=Confidence Interval where Unknown  ==  true , cistatus=00, ciwarnotify=false, timestamp=1284131039035, cierrnotify=false, retvalue=true}
10 Sep 2010 10:03:59 [Unscheduled Rule Executor] - Result for Condition : rtdata_uptime = {uptime_in_ms=2.52157645E9, conditionString=Extract, timestamp=1284131038832, retvalue=true}
10 Sep 2010 10:03:59 [InvokerThread[mod.adm.rules.Rules.REMOTE_putevalresult]] - RuleEvalStore putting eval result for rtdata_cpu
10 Sep 2010 10:03:59 [InvokerThread[mod.adm.rules.Rules.REMOTE_putevalresult]] - RulesScheduler Received notification on rtdata_cpu
10 Sep 2010 10:03:59 [Unscheduled Rule Executor] - Starting RuleSet --> "TekTools"
10 Sep 2010 10:03:59 [Unscheduled Rule Executor] - Running rule "RealTime Traps"
10 Sep 2010 10:03:59 [Unscheduled Rule Executor] - Result for Condition : rtdata_cpu = {cidata=0.84, conditionString=Confidence Interval where System Level  ==  true , cistatus=00, ciwarnotify=false, timestamp=1284131039222, cierrnotify=false, retvalue=true}
10 Sep 2010 10:03:59 [Unscheduled Rule Executor] - Result for Condition : rtdata_mem = {cidata=2.16470323E9, conditionString=Confidence Interval where System Level  ==  true , cistatus=00, ciwarnotify=false, timestamp=1284131038941, cierrnotify=false, retvalue=true}
10 Sep 2010 10:03:59 [Unscheduled Rule Executor] - Result for Condition : rtdata_disk = {cidata=133528.02, conditionString=Confidence Interval where System Level  ==  true , cistatus=00, ciwarnotify=false, timestamp=1284131039144, cierrnotify=false, retvalue=true}
10 Sep 2010 10:03:59 [Unscheduled Rule Executor] - Result for Condition : rtdata_net = {cidata=126.590004, conditionString=Confidence Interval where Unknown  ==  true , cistatus=00, ciwarnotify=false, timestamp=1284131039035, cierrnotify=false, retvalue=true}
10 Sep 2010 10:03:59 [Unscheduled Rule Executor] - Result for Condition : rtdata_uptime = {uptime_in_ms=2.52157645E9, conditionString=Extract, timestamp=1284131038832, retvalue=true}
     

0 Kudos

Here is from the second server

10 Sep 2010 10:03:45 [Unscheduled Rule Executor] - Running rule "RealTime Traps"
10 Sep 2010 10:03:45 [Unscheduled Rule Executor] - Result for Condition : rtdata_strg = {totsysmb=69845.09, conditionString=Real-Time Storage Condition, timestamp=1284131025806, status=0, topfs='C:\\',11846.742,18041.748,'D:\\',9351.648,51803.348,'',null,null,'',null,null,'',null,null,'',null,null,'',null,null,'',null,null,'',null,null,'',null,null, retvalue=true, freesysmb=48646.703}
10 Sep 2010 10:04:36 [Rules Publisher] - Unable to publish rules to mod.sys.app.mail.Mail. Module may be OFFLINE
10 Sep 2010 10:04:46 [InvokerThread[mod.adm.rules.Rules.REMOTE_putevalresult]] - RuleEvalStore putting eval result for rtdata_strg
10 Sep 2010 10:04:46 [InvokerThread[mod.adm.rules.Rules.REMOTE_putevalresult]] - RulesScheduler Received notification on rtdata_strg
10 Sep 2010 10:04:46 [Unscheduled Rule Executor] - Starting RuleSet --> "TekTools"
10 Sep 2010 10:04:46 [Unscheduled Rule Executor] - Running rule "RealTime Traps"
10 Sep 2010 10:04:46 [Unscheduled Rule Executor] - Result for Condition : rtdata_strg = {totsysmb=69845.09, conditionString=Real-Time Storage Condition, timestamp=1284131086084, status=0, topfs='C:\\',11846.747,18041.748,'D:\\',9351.648,51803.348,'',null,null,'',null,null,'',null,null,'',null,null,'',null,null,'',null,null,'',null,null,'',null,null, retvalue=true, freesysmb=48646.7}
10 Sep 2010 10:05:36 [Rules Publisher] - Unable to publish rules to mod.sys.app.mail.Mail. Module may be OFFLINE
10 Sep 2010 10:05:46 [InvokerThread[mod.adm.rules.Rules.REMOTE_putevalresult]] - RuleEvalStore putting eval result for rtdata_strg
10 Sep 2010 10:05:46 [InvokerThread[mod.adm.rules.Rules.REMOTE_putevalresult]] - RulesScheduler Received notification on rtdata_strg
10 Sep 2010 10:05:46 [Unscheduled Rule Executor] - Starting RuleSet --> "TekTools"
10 Sep 2010 10:05:46 [Unscheduled Rule Executor] - Running rule "RealTime Traps"
10 Sep 2010 10:05:46 [Unscheduled Rule Executor] - Result for Condition : rtdata_strg = {totsysmb=69845.09, conditionString=Real-Time Storage Condition, timestamp=1284131146487, status=0, topfs='C:\\',11846.759,18041.748,'D:\\',9351.648,51803.348,'',null,null,'',null,null,'',null,null,'',null,null,'',null,null,'',null,null,'',null,null,'',null,null, retvalue=true, freesysmb=48646.688}
 

0 Kudos

well it shows that the storage is not running on server1 and everything but storage is not running on server2. You did disable WMI correct? If so, it will be much easier if you can open a support ticket and have someone look into the issue with you. We can post the solution(s) here after they've been resolved. 

0 Kudos