cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Create Post
Level 12

V9 Upgrades - Let's here the stories

Now that V9 is out I wanted to start a thread on how upgrades from 8.5.X to 9 have been going?  I'm especially interested in people running multiple pollers.

I'm going to wait a could weeks before I upgrade so the bleeding edge folks can work out any issues. 😉

Good luck.

BB

0 Kudos
161 Replies

"item with the same key has already been added"

The message indicates there is a problem with nodes or poller duplicates. When you submit the diagnostics please post the associated ticket number. Thanks

0 Kudos

I found another issue as well


We have a few Cisco 6513 switches with unrouted vlans which do not have a port speed associated with them and Orion has configured all these port speeds as 10 Mb. These should all be showing up as gig ports like they have in older versions of Orion and now I have a bunch of high utilization alerts going off and having to manually change all these to gig.


I also tried placing that file in the orion folder and saved over the one that was there and it is still not working. I have not rebooted or restarted anything yet though.


0 Kudos

 I too ran into the same problem.  Instead of changing all of the them to Gig if you like you can add

" InterfaceName not Like '*VLAN*' " under the edit function ( top 10 interfaces by % Utilization) under filter interface.  This will take anything with the word VLAN out of the top 10 view.  Makes the top 10 still usable until the fix comes out.  If your description is coming up with non routed then replace VLAN with what ever key word you like. You can also do more then one key word

example:  InterfaceName not Like '*VLAN*' AND InterfaceName not like '*side*' AND InterfaceName not like '*Extranet*'

 Here my top 10 interfaces by % Utilization will not have anything with VLAN, side and Extranet included

 Works well

0 Kudos

I too have the same issue with unrouted vlans in our Cisco 6509's.  I get 127% and 167% on transmit and recieved under top ten untilization interfaces.


 


0 Kudos

 We're aware of a bug with Cisco 65xxs.  It's scheduled for an upcoming service pack.

0 Kudos
Level 13

 My initial upgrade went flawlessy. It took 10-15 minutes and I had no problems, even with my custom pollers.

 So far so good, in that regard.

0 Kudos
Level 9

 The current install packages require the server to have Internet access so it can install Microsoft Net Framework 3.5 itself.  Even if you have 3.5 already installed the Orion will not check to see if it is installed and wants to install it itself.  This is a problem since opne of our Orion servers has no Interent connectivity what so ever due to security designs.

0 Kudos

Even if you have 3.5 already installed the Orion will not check to see if it is installed and wants to install it itself. 
 

We do check for .Net 3.5, and if we find it, we don't try to install.  We install internally every day, and we usually have .Net 3.5 installed already, so it usually works.  Obviously, in your case, the check is failing.  I know you have a Support case open, and we're looking at it to see what the issue is.  But in most cases, it does detect.

0 Kudos

 Good to know.  I can try an upgrade the internal machine this evening and see what happens.  Do you just install Framework 3.5 using the install defaults?

0 Kudos

We check to see if 3.5 is installed by looking for a specific value of a registry key. Can you tell me if you have the following key in your registry, and what the value is:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\NET Framework Setup\NDP\v3.5\version?

0 Kudos
Level 7

Hey fellas,


 I'm a newbie here but I figured I'd contribute to the community and share my upgrade experience.  Took a hair over 30 minutes with ~6000 polled objects in my database on a Remote SQL server to upgrade.  Not a single error much to my surprise... everything looks fantastic.  For those of you who have installed modules and removed them and then suffered the dreaded "The NetFlow module banner is still on the web page" error, Orion v9 installation removes this.  It doesn't remove the Netflow service in my experience but it might be better for you.


 In any event, v9 is great and I can't wait to give NetFlow V3 another chance.


Chris

0 Kudos



Hey fellas,

 I'm a newbie here but I figured I'd contribute to the community and share my upgrade experience.  Took a hair over 30 minutes with ~6000 polled objects in my database on a Remote SQL server to upgrade.  Not a single error much to my surprise... everything looks fantastic.  For those of you who have installed modules and removed them and then suffered the dreaded "The NetFlow module banner is still on the web page" error, Orion v9 installation removes this.  It doesn't remove the Netflow service in my experience but it might be better for you.

 In any event, v9 is great and I can't wait to give NetFlow V3 another chance.

Chris

 

Thwackers,

 I may have spoke too soon.  The upgrade appeared to go as planned.  I did it during the day and had already collected a number of Events and traps earlier in the day so everything looked to be normal.  I've checked Orion out the past few days and despite the fact that the SNMP Trap service is shown as being started in MMC it's no longer displaying in my Events view, Traps view, or Network Summary Home view.  But I know it is receiving traps, because I would've known if all of my network devices were modified to be sent somewhere else or what-have-you.

 FYI, Syslog still works just fine.  I can get current data anytime by switching to the Syslog menu bar.  Weird. Anyone else seeing something along these lines?

0 Kudos

I'm glad to hear it worked for some of you - for me the upgrade process has been anything but painless..


During the 8.5.1 -> 9.0 upgrade process the installation hung with a database error - spend most of my day on the phone with solarwinds support to get it sortet out.


After the upgrade to V9 - my custom poller charts are f*cked - the pollers are, for some reason, not collecting as much data as in 8.5.1 - I've had to change the charts from a 5 minutte interval to 3 hours !! Hoping someone from Solarwinds support can help me get that sortet today

0 Kudos



I'm glad to hear it worked for some of you - for me the upgrade process has been anything but painless..

During the 8.5.1 -> 9.0 upgrade process the installation hung with a database error - spend most of my day on the phone with solarwinds support to get it sortet out.

After the upgrade to V9 - my custom poller charts are f*cked - the pollers are, for some reason, not collecting as much data as in 8.5.1 - I've had to change the charts from a 5 minutte interval to 3 hours !! Hoping someone from Solarwinds support can help me get that sortet today

 

usallesen,

Have you opened a Support ticket?  We'll need to gather some info to figure out what your specific problem is.

0 Kudos
Level 10

I went from 8.5 to 9 this morning. I run a custom poller for my APC NetBotz temp level. I also run Netflow V3 and Cirrus. I upgraded all of them to the latest and everything went great. I had to re-select my custom guages on node details in the web interface, no big deal. I also decided it was time to put in my new IP address ranges in NetFlow. All in all, painless.

0 Kudos