cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Create Post
Level 9

Cisco UCS CIMC ... snmp won't poll

Jump to solution

Our CIMC is configured for snmp v2 for RO (limited).

If I poll from another source, I must specify the OID start as .1 to get any information:

Without an OID start (normal snmp query):

$ snmpwalk -v 2c -c ********* hostname-cimc

SNMPv2-SMI::mib-2 = No Such Object available on this agent at this OID

Adding the OID generic start of .1:

$ snmpwalk -v 2c -c ********* hostname-cimc

SNMPv2-SMI::enterprises.9.9.719.1.9.6.1.2.1 = STRING: "sys/rack-unit-1/board"

SNMPv2-SMI::enterprises.9.9.719.1.9.6.1.3.1 = STRING: "board"

SNMPv2-SMI::enterprises.9.9.719.1.9.6.1.4.1 = INTEGER: 100

SNMPv2-SMI::enterprises.9.9.719.1.9.6.1.5.1 = Gauge32: 1

SNMPv2-SMI::enterprises.9.9.719.1.9.6.1.6.1 = STRING: "UCSC-C460-M4"

...

SNMPv2-SMI::enterprises.9.9.719.1.9.6.1.16.1 = STRING: "Cisco Systems Inc"

...

SNMPv2-SMI::enterprises.9.9.719.1.9.35.1.9.1 = Gauge32: 3145728

...

SNMPv2-SMI::enterprises.9.9.719.1.9.35.1.51.1 = STRING: "Cisco Systems Inc"

...

SNMPv2-SMI::enterprises.9.9.719.1.9.35.1.55.1 = Gauge32: 1333

SNMPv2-SMI::enterprises.9.9.719.1.9.35.1.56.1 = ""

SNMPv2-SMI::enterprises.9.9.719.1.9.35.1.56.1 = No more variables left in this MIB View (It is past the end of the MIB tree)

About 100 lines in all.

So, SNMP 'works,' but when I then go to SW NPM to actually add the CIMC as a 'node,' and enter the proper credentials, I get 'Test Failed.' (see image).

pastedImage_0.png

Now, the 'UCS Credential Section' lower on the page does work, and is confirmed....but the SNMP portion is not...Here is why that is an issue...

When I finally complete the 'add node,' I basically just get ICMP live stats, and nothing from the UCS itself.

0 Kudos
1 Solution

It sounds like you have UnDP working - your next step would be customizing the node's view (adding UnDP components/resources) so the data is actually displayed on the page.

View solution in original post

4 Replies
Level 8

Hi Chisle-

Dumb question:  Are any ports blocked?

Another Dumb Question: Are you sure the Community String is set properly in SolarWinds?

Are you able to fire up the SolarWinds UNDP app or SNMP MIB App and Walk it?

Someone took a lot of time and care to compile this for us:

C-Series Hardware health.UnDP

It worked awesome for me. 

HTH,

Mike 

0 Kudos

This was the first issue:

pastedImage_0.png

We set it to full, and now the SNMP test actually worked.

Having said that, we are still not 'getting data' back to display. It is possible that maybe we need to build our own screens? Not sure where to go from here. There are faults on the server, and we don't see them anywhere in Orion.

UNDP gets data back, but I cannot find anywhere to display it.

It sounds like you have UnDP working - your next step would be customizing the node's view (adding UnDP components/resources) so the data is actually displayed on the page.

View solution in original post

Ok, after playing around quite a bit, I can see that the data can be obtained for the UnDP data, as you suggested! If you don't mind a followup?

We have 4cpu on the box. Only CPU(0?), CPU1, and CPU2 show up in stats. How do we get CPU3 in there as well? This is true for fan count, DIMM count and PSU count as well.

0 Kudos