cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Create Post
Level 9

Can't add "Location" as a custom field without breaking the view

Jump to solution

Hi there,
I found today what I think is a bit of a bug - if I add the Custom Field "Location" to the IP addresses then it breaks the View on the Manage Subnets and IP addresses.  

The Subnets themselves are still viewable - but the IP addresses disappear and it just says there are no IPs.  I found if I delete the Location field they all come back.  I then renamed the field to DeviceLocation and everything works - just seems to be something weird with using the name Location that it didn't like.  I tried this several times and it broke everytime when I used Location as a field name.  
 I wondered if this was maybe a conflict with the Location field on the Subnets which isn't a custom field?

0 Kudos
1 Solution
Level 13

 I wondered if this was maybe a conflict with the Location field on the Subnets which isn't a custom field?

You're correct. I've added this into our defect tracking system. The workaround is to delete the newly created custom field and give it a slightly different name.

View solution in original post

0 Kudos
3 Replies
Level 13

 I wondered if this was maybe a conflict with the Location field on the Subnets which isn't a custom field?

You're correct. I've added this into our defect tracking system. The workaround is to delete the newly created custom field and give it a slightly different name.

View solution in original post

0 Kudos
Level 7

Is there a way that the location column can be added in IPAM view?

0 Kudos
Level 14

Yes, this is why it is breaking.  While "Location" is not a "custom field", per se, it is a column in the same table in the database that holds all your custom fields.  Is there a specific reason you cannot use the currently available "Location" field to enter your location data?

0 Kudos