cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Create Post
Level 8

HAVING PROBLEM CONTACTING TO DATABASE ERROR WHEN USING HA (STANDBY) SERVER

Jump to solution

Hi,

We have installed and configured our solarwinds with HA setup. We've tested the failover and it seems to work just fine. We can access the standby server without any problem, data is still there and all functionality seems to be ok. However, we are receiving this popup notification every time we change view to other pages saying "having problem contacting/connecting to database" (cant remember the exact message, but it has something to do with the DB). Good thing is that i have captured the more details of the error message. kindly refer on the attachment.

Noticed as well that the "HA availability Status is Partially Operational". Although all the services are running properly and seems the function is working fine.

Anyone experience the same? can share what is this about?

Appreciate everyone's help.

Tags (1)
0 Kudos
1 Solution

Manage to solve this problem by applying the correct ssl cert pointing to the virtual ip/hostname. no longer receiving error after this. 

View solution in original post

0 Kudos
4 Replies
Product Manager
Product Manager

The error in your screenshot is an internal server error (500). Is the menu bar appearing correctly, or are you seeing any broken widget/resources on the page?

I would also recommend that you change the website settings to reflect the URL you use to access the Orion web console. [Settings > All Settings > Web Console Settings > ORION WEB SERVER ADDRESS]

 

0 Kudos
Level 7

Any firewalls between your HA and the DB? Could be a blocked port. 

0 Kudos

Hi,

No firewall in between. Also all the connection to the DB from the HA server was tested working during the installation.

thanks. 

0 Kudos

Manage to solve this problem by applying the correct ssl cert pointing to the virtual ip/hostname. no longer receiving error after this. 

View solution in original post

0 Kudos