This discussion has been locked. The information referenced herein may be inaccurate due to age, software updates, or external references.
You can no longer post new replies to this discussion. If you have a similar question you can start a new discussion in this forum.

Need help with hanging reports

Hi everyone,

I'm looking for a collective solution to our issue as all Solarwinds Support can do is ask for diagnostic reports...., again and again!

Here's the breakdown

  • We have a ton of custom web-based reports with multiple dynamic query builder queries.  It's also worth noting that we have a good number of web-based reports with multiple SWQL queries in them.
  • We recently upgraded from Solarwinds build 2023.1 RC1 to general release Solarwinds build 2023.1.
  • Now all reports with multiple dynamic query builder queries or multiple SWQL queries just hang when we open them.
  • I'm able to reproduce this issue by building a super simple report.
    • The report opens successfully when I limit the number of queries to 4 or less.
    • The report hangs and won't open when I hit the 5 or more mark.
      • It's worth nothing these can be 5 different data-source queries or 5 of the same data-source queries.
      • It's also worth nothing that the report hangs no matter if all 5 queries are the same or different.
    • I'm able to successfully open the report once I delete the queries back down to 4 or less.
  • Here's what I see in the OrionWeb.log when the report hangs:
    • 2023-03-31 13:34:27,049 [312] (71) WARN  ASP.global_asax - (null)  Long request time: [url:https://10.132.163.34/Orion/Report.aspx?ReportID=2564&ReturnTo=aHR0cHM6Ly8xMC4xMzIuMTYzLjM0L09yaW9uL1JlcG9ydHMvRGVmYXVsdC5hc3B4][time:7683]

      2023-03-31 13:36:23,811 [308] (77) WARN  ASP.global_asax - (null)  Long request time: [url:https://10.132.163.34/Orion/Reports/Preview.aspx?ReportID=2564&ReturnTo=aHR0cHM6Ly8xMC4xMzIuMTYzLjM0L09yaW9uL1JlcG9ydHMvRGVmYXVsdC5hc3B4&waitid=0744d160ee3f4196ae99bd8558376df2][time:5921]

      *** Assembly App_Web_nodemanagement.asmx.43409ddd, Version=0.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null, .NET version v4.0.30319 ***

      *** Assembly App_Web_nodemanagement.asmx.193e71da, Version=0.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null, .NET version v4.0.30319 ***

      *** Assembly SolarWinds.Orion.Discovery.Contract, Version=2023.1.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null, .NET version v4.0.30319 ***

      *** Assembly SolarWinds.Orion.Core.SharedCredentials, Version=2023.1.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null, .NET version v4.0.30319 ***

      *** Assembly App_Web_nodeproperties.ascx.891fea64, Version=0.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null, .NET version v4.0.30319 ***

      *** Assembly SolarWinds.UDT.Common, Version=2023.1.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null, .NET version v4.0.30319 ***

      *** Assembly SolarWinds.SysMan.Utils, Version=2023.1.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null, .NET version v4.0.30319 ***

      2023-03-31 14:00:53,843 [306] (79) WARN  ASP.global_asax - (null)  Long request time: [url:https://10.132.163.34/Orion/Reports/Preview.aspx?ReportID=2564&ReturnTo=aHR0cHM6Ly8xMC4xMzIuMTYzLjM0L09yaW9uL1JlcG9ydHMvRGVmYXVsdC5hc3B4&waitid=0744d160ee3f4196ae99bd8558376df2][time:19456]

  • I found several Solarwinds KB articles that talked about ASP.global_asax warning messages, but non of them really cover the same issue as we're experiencing.
  • Again I asked SW support for their option based on my findings and all I got was "please send another diagnostic report" . 

At this point I feel I can get better support from you all on Thwack, Reddit or a random homeless person on the street than from Solarwinds support!!!!

Now I know the routine where someone from SW jumps on says "case # please", so before you ask it's #01311386.

I also know there's a tendency to censor THWACK posts so, I'm going to post this on the Reddit /Solarwinds.

Parents Reply Children
No Data