Cli credentials duplicated Procurve 2626

Hi all,

I'm new to this forum, and also with Orion that I'm trying to manage for my organization, thanks in advance to all for any answer, I've discovered twack community very useful to learn using correctly the suite.

Some days ago I've discovered casually a problem with telnet login (and correlated with configuration download) of some our Procurve (now HPE-Aruba) old switches, in particular model 2626 and 2610. Situation is a reject of credentials where there is a prelogin mask (and templates are configured with a prelogin command), but real reason I think could be command duplication, because reading logs password is written on the terminal as second login attempt:

Device Template: HP J4865A ProCurve Switch 4108GL
ProCurve J4900B Switch 2626

Software revision H.10.119

Copyright (C) 1991-2016 Hewlett-Packard Co. All Rights Reserved.


RESTRICTED RIGHTS LEGEND


Use, duplication, or disclosure by the Government is subject to restrictions

as set forth in subdivision (b) (3) (ii) of the Rights in Technical Data and

Computer Software clause at 52.227-7013.


HEWLETT-PACKARD COMPANY, 3000 Hanover St., Palo Alto, CA 94303


We'd like to keep you up to date about:

* Software feature updates

* New product announcements

* Special events


Please register your products now at: www.ProCurve.com

Press any key to continue
X

Please Enter Login Name:


USER

Please Enter Password:
***

User authentication failure.


Please Enter Login Name: PASSWORD


Please Enter Password:

(credentials are substituted by genenic names)

Instead, with newer machines this is the situation (credentials are everywhere the same):

Device Template: HP J4865A ProCurve Switch 4108GL
HP J9775A 2530-48G Switch

Software revision YA.16.06.0006

(C) Copyright 2018 Hewlett Packard Enterprise Development LP

RESTRICTED RIGHTS LEGEND
Confidential computer software. Valid license from Hewlett Packard Enterprise
Development LP required for possession, use or copying. Consistent with FAR
12.211 and 12.212, Commercial Computer Software, Computer Software
Documentation, and Technical Data for Commercial Items are licensed to the
U.S. Government under vendor's standard commercial license.

We'd like to keep you up to date about:
* Software feature updates
* New product announcements
* Special events
Please register your products now at: www.hpe.com/networking/register


Please Enter Login Name:
USER

USER

Please Enter Password:
***


Your previous successful login (as operator) was on 2021-09-02 02:17:40
from 10.112.2.70
SWI-BAC6>
enable

enableYour previous successful login (as manager) was on 2021-09-02 02:17:41
from 10.112.2.70
SWI-BAC6#


SWI-BAC6#
terminal length 1000

terminal length 1000SWI-BAC6#
show version

show version
Image stamp:
/ws/swbuildm/rel_washington_qaoff/code/build/lakes(swbuildm_rel_washington_qaof
f_rel_washington)
Jun 22 2018 12:13:38
YA.16.06.0006
473
Boot Image: Secondary

Boot ROM Version: YA.15.20
SWI-BAC6#

So login is successful, but login is replicated twice. I've also checked device template and strangely we have two template with same name (but different OIDs):

Could this be the cause? I don't know why there are two templates (implementation was not made by me, and we upgraded the platform some months ago), but I read that only one template is chosen during autodetect (and situation is the same if I assign manually one).

Moreover, it was working until February, I can find old configuration on TFTP root dir of our server.

Has anyone ideas about how to fix this item?

Thanks everyone in advance

Lorenzo